KERABU PERUT BERSAMA KACANG PANJANG
Bahan-bahan:
400++gm perut lembu | rebus bersama sedikit garam & hiris pendek
5 tangkai kacang panjang | hiris kecil dan siram dengan air
panas/toskan
Santan sederhana pekat | secukupnya (gunakan air tapis/air masak)
100gm taugeh | siram air dengan air panas/toskan
5 tangkai cili api merah | hiris kecil
1 sudu besar kerisik
1 biji limau nipis | perah jusnya
Gula dan garam secukupnya
Cara menyediakan:
1.Satukan kesemua bahan; perut lembu, taugeh, hirisan kacang panjang dan kerisik.
2.Tuangkan
santan secukupnya.Tidak perlu banyak, hanya sekadar sedikit berkuah
sahaja.Perasakan dengan garam dan gula secukupnya.Gaul rata.
3.Perahkan jus limau nipis dan gaul lagi.
4.Hidangkan.
Post a Comment for "KERABU PERUT"